Popírá papež František homolobby?

5. 8. 2013 19:23
Rubrika: Nezařazené

V článku „O čem mluvil papež František s novináři?“ je citovaný papež, který prý tvrdí: "O homosexuální lobby se hodně píše, ale zatím jsem ve Vatikánu nenašel žádnou složku dokazující, že je někdo gay."

 

V článku „Papež František mluví o mocné homo-lobby v Církvi“ maxmilianrex cituje papeže a z citátu vyvozuje, že papež uznává, že v katolické církvi existuje homolobby. 

 

Tak já nevím, popírá papež František homolobby, nebo nepopírá? Já myslím, že popírá. 

Zobrazeno 2330×

Komentáře

JiKu

Víte, Karle, nebudu na tuhle otázku odpovídat. Protože to je náš, katolický rodinný problém. Kdyby například vaše manželka seděla ve vyšetřovací vazbě za krádeže v obchodech (přijměme tuto absurdní představu), tak byste se o tom nerozepisoval na signálech a neodpovídal na dotazy VNĚ své rodiny - tak jak to s tou tvou starou vlastně je?

vobis


Koho dnes zajímá nějaká homoloby? Opravdický průser má jméno Buonasera. Ve srovnání s ním je jakákoliv lobby v podstatě neškodná.

JiKu

Obávám se, ne nebudete schopen vysvětlit Karlovi podstatu Vašich obav z řízení církve papežem Františkem.

sašolsuma

Do řízení Církve Buonasera naštěstí zatím nezasahuje.
Ale tu svoji Koncilní Humanistickou Sektu drží pod krkem pěkně a zbytkové katolíky motivuje k zamyšlení a případnému přehodnocení.své konfesní příslušnosti.

JiKu

Brány pekelné jí nepřemohou!

HelenaH

Kájo, představ si situaci, že existuje něco, s čím ses ještě nikdy osobně nesetkal ale víš, že to je. Když řekneš-mluví se o tom, že to je ale já jsem se s tím ještě nesetkal...budeš popírat, že to existuje? Nebo budeš jen mluvit pravdu, že ses s tím nesetkal:-)?

Neboli chci tím říct, že jsou lidé, kteří svatého otce nesnáší a ať řekne cokoli, bude to důvod k výčitkám, výsměchu, zpochybňování. Ale tebe mezi takové lidi nepočítám

JiKu

Neboli chci tím říct, že ...

Každý máme své příznačné způsoby komunikace.

vobis


"Neboli chci tím říct..."
- Tím prvním odstavcem chcete říct to, co píšete ve druhém odstavci?!

HelenaH

Věřím že Kája-jelikož není zaprděný blb ale velmi moudrý muž, se třeba zamyslí, jestli nemůže být pravda to co píšu v prvním odstavci. Totiž že sv.otec František nepopírá...pouze nemá vlastní zkušenost, že by "mocná homolobby" existovala:-)

HelenaH

Pro jiku a jíru byl ten druhý odstavec.

KarelFalta

Můj článek není o tom, jestli v KC homolobby existuje, nebo neexistuje. Můj článek je o tom, že někdo z výroků papeže Františka odvozuje, že papež František uznává, že homolobby v KC existuje, a někdo jiný z výroků papeže Františka odvozuje, že se papež František nepřiklání k názoru, že homolobby v KC existuje.

Moje otázka tedy zní: „Co myslíte, že říká papež František světu? Říká, že homolobby v KC existuje, nebo říká, že homolobby v KC neexistuje? Je správné z výroků papeže Františka odvozovat TO, či je správné odvozovat z výroků papeže Františka ONO?“

KarelFalta

(Uznávám, že někoho mohl zmást můj výrok o popírání. Byl myšlen podobně, jako když řeknu: „Popírám, že jsem byl své ženě nevěrný.“ Tím nechci říci, že jsem byl nevěrný, ale zatloukám to, ale chci tím říci, že odmítám tvrzení, že jsem byl své ženě nevěrný.)

KarelFalta

JiKu "Obávám se, ne nebudete schopen vysvětlit Karlovi podstatu Vašich obav z řízení církve papežem Františkem."

Myslím, že to nebude tak těžké. Pro Vorbis patrně není papež František tím papžem, který by zastával Tradici jak se patří na správného papeže.

HelenaH

Myslím ze svatý otec nic nepopírá", ví že se o "mocné homolobby" mluví, ale on osobně se s nikým kdo by "mocně lobboval" nesetkal:-) co "to" nebo "ono" chceš odvozovat? Já trochu nevím oč ti jde. Co to pro tebe osobnê znamená jestli je nebo není? Věřím že sv.otec František je velmi rázný člověk a žádný bábovka. A že lobbisté-nejen homo... u něho zřejmě narazí:-)

HelenaH

Přečti si znovu ten rozhovor který tu visí. Ty se ptáš ale zároveň už máš svou odpověď-"já myslím že popírá". Ale v závěru toho rozhovoru s novináři je přeci úplně něco jiného. Četl jsi to celé?

HelenaH

abys nemusel hledat....https://rio2013.signaly.cz/1308/o-cem-mluvil-papez-frantisek

KarelFalta

Vnímám to stejně jak Ty Helo. Myslím si, že papež František prozatím homolobby nepřipouští, protože nemá žádné indicie které by ukazovaly na to, že homolobby existuje.
Napsal jsem ten článek, abych zjistil kolik lidí se přidává na stranu maxmilianrexe, který tvrdí, že papež František tvrdí, že homolobby v KC existuje. A zajímá mě, jaké k tomu mají lidé se stejným názorem jako maxmilianrex důkazy.

KarelFalta

Jo, četl jsem to celé. A Ty jsi Helo četla moje vysvětlení slovního obratu "popírá"?

HelenaH

Zkopírováno z toho článku - Závěr tiskovky však patřil ožehavější látce – existuje skutečně za branami Vatikánu „gayovská lobby“?
O homosexuální lobby se hodně píše, ale zatím jsem ve Vatikánu nenašel žádnou složku dokazující, že je někdo gay. Myslím, že musíme rozlišovat mezi takovýmto člověkem a tendencí vytvářet lobby. Pokud je někdo homosexuál, hledá Pána a má dobrou vůli – kdo jsem pak já, abych ho mohl soudit? Katechismus katolické církve to pěkně vyjadřuje, když říká, že tito lidé nemají být nespravedlivě diskriminováni. Tedy problém není mít tyto sklony, pokud je tu nějaký problém, tak je to utváření zájmových skupin, ať se již jedná o lobby gayů, lakomců, politiků, zednářů či mnohé jiné. To je pro mne větší problém. A moc děkuji za tuto otázku.

HelenaH

četla - a myslím, že "nepopírá"...že připouští že zájmové skupiny v církvi jsou-gayové,lakomci, politici,zednáři a mnozí jiní:-) a je potřeba uhlídat, aby se nestaly "mocnými zájmovými skupinami"

JiKu

Papež František má určitě své nedostatky. Jako každý. Ale není hloupý a když něco říká, tak to chce říct.
Pokud na otázku po existenci homoloby odpoví "O homosexuální lobby se hodně píše, ale zatím jsem ve Vatikánu nenašel žádnou složku dokazující, že je někdo gay.", tak to znamená, že se otázce elegantně vyhnul, aniž zalhal. Prostě je pravda, že ve Vatikánu žádnou složku dokazující, že je někdo gay, nenašel. U Václava Moravce (nenarážím na jeho orientaci, ale na schopnost nenechat vyklouznout někoho z otázky) by mu to neprošlo, ale tiskovka na palubě papežského letadla nejsou "Otázky Václava Moravce".

KarelFalta

OK Helo. :-)
Větu: "Papež František homolobby popírá." nemám problém říci tímto způsobem - "Papež František prozatím homolobby nepřipouští, protože nemá žádné indicie které by ukazovaly na to, že homolobby existuje."

Na tom se myslím shodneme.

KarelFalta

JiKu, nemůže to být tak, že jelikož papež František nemá žádnou složku dokazující homosexuální orientaci kohokoli ve Vatikánu, znamená to, že ve Vatikánu není nikdo homosexuálně orientovaný, tudíž nemá kdo lobovat, protože nehomosexuálové nemají potřebu lobovat za homosexuály?

JiKu

Jinak určitě stojí za povšimnutí formulace "tito lidé nemají být nespravedlivě diskriminováni". To totiž znamená, že lidé smějí být diskriminování jen spravedlivě. Když má někdo 15 dioptrií a občas neočekávaně omdlévá, jsem v celku rád, že díky evidentní diskriminaci se z něj nestane dopravní pilot.

JiKu

nemůže to být tak, že ...

Nemůže. Protože není.

KarelFalta

Kde berete tu jistotu sta procent?

HelenaH

vy víte-jiku a karle o sexuální orientaci svých spolupracovníků? A co byste z toho vyvodili, kdybyste třeba zjistili, že část vašich spolupracovníků jsou gayi?:-) Báli byste že, že vznikne homolobby na vašem pracovišti?

JiKu

Jsou dvě poměrně oddělené záležitosti, které jste donedávna nechtěl správně míchat.
1) Je ve Vatikánu homoloby? Odpověď je: Ano, je.
2) Co říká František a co se z toho má soudit? Odpověď je: V této otázce je František politikem. Myslí a hovoří jako politik s novináři.

HelenaH

jiku-jak se prosím ta "homolobby" projevuje?
Já zopakuju, že si osobně myslím, že papež František je natolik ranař, že jestli začne jakákoli-ne jen homo lobby vystrkovat růžky, že dostanou po čuni. A že to svatý otec říká velmi jasně!!!

KarelFalta

1) "Je ve Vatikánu homoloby? Odpověď je: Ano, je." - Já tedy v této otázce jasno nemám a nevím kde bych vzal věrohodné informace o tom, že to tak je, ani nevím kde bych vzal věrohodné informace o tom, že to tak není. Takže já otevřeně říkám, že nevím a čekám co ukáže čas.

2) "Co říká František a co se z toho má soudit? Odpověď je: V této otázce je František politikem. Myslí a hovoří jako politik s novináři." - I z odpovědí politiků lze odvodit jestli říkají ano, či ne. Od papeže by tím spíše mělo zaznít rozhodné ano, či ne, když je křesťan. Já osobně zatím ze slov papež slyším: "Já o žádné homolobby v KC nevím." Jestli slyším špatně, nechám si poradit.

JiKu

Já osobně zatím ze slov papež slyším "Otázku vatikánské homoloby nebudu řešit přes média."
http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=18413
To je jasné vyjádření nevole nad únikem interních pravdivých informací do médií.

JiKu

Já tedy v této otázce jasno nemám a nevím kde bych vzal věrohodné informace o tom, že to tak je, ani nevím kde bych vzal věrohodné informace o tom, že to tak není.

Tyto věrohodné informace k ničemu nepotřebujete.

HelenaH

Nevím, co by zrovna tváří v tvář tomuto papeži chtěla nějaká "homolobby" vylobovat - Papež se nebál jít do sporu už jako biskup ve své zemi. Než Argentina v roce 2010 jako první latinskoamerická země zlegalizovala sňatky homosexuálů, kritizoval kardinál Bergoglio-současný svatý otec František- toto opatření jako destruktivní záměr proti Božímu plánu („není to obyčejný politický boj; je to pokus zničit Boží záměr). Adopce dětí homosexuálními muži označil za formu diskriminace dětí. Prezidentce Argentiny Cristině Fernández de Kirchner oponoval i v otázkách antikoncepce a umělého oplodnění, v nichž zastával konzervativní stanovisko.

JiKu

@babča: Aha. Tak to si nerozumíme v tom, jaký je charakter vatikánské homoloby. Máš pravdu, něco takového, jako nátlaková skupina, která by ve Vatikánu prosazovala sňatky homosexuálů, adopce a jiná "práva" homosexuálů tam určitě není. Vatikánská homoloby je (pro Karla - pokud je) skupina lidí spojená svou odlišnou orientací, kteří hrají hru "já na bráchu, brácha na mě". Jejich cílem není zlepšit postavení homosexuálů ve světě, ale postavení své.

HelenaH

No jo-jenže doufám uznáš že kamarádíčkování a protekcičkování se netýká jen takto orientovaných lidí a nejen v církvi. Zlepšit sve postavení chce možná každý člověk na světě. Využít k tomu známosti ve své skupině-jakékoli:-) a hrát ja na bráchu....aby dosáhl svého cíle. To bylo jest i bude. Sv.otec Benedikt se k tomu že je to i v církvi stavěl jak? Nemůžu se upamatovat

JiKu

Ano, uznám. Není to ve Vatikánu lobby jediná. Jsou tam ještě zednáři atd.
Při posuzování nebezpečnosti je třeba vzít v úvahu to, jak je četná, soudržná a vlivná. Homoloby je prostě četná, soudržná a vlivná. Osobně se domnívám, že pokud se mezi nimi nenajde někdo, kdo se obrátí a celé to nepráskne, tak František nic nepořídí.

Benedikt do nich zašťoural a to kolo prohrál. Tak se stáhnul.

Ostatně, tohle nemůže vymetat František sám. Jeho úkoly jsou jiné. Na to musí mít své lidi. Proto bude na podzim klíčové, koho jmenuje do vedoucích vatikánských funkcí.

KarelFalta

"Otázku vatikánské homoloby nebudu řešit přes média." - OK JiKu, pokud by tohle papež František říkal a nikterak by se nevyjakřoval pro, či proti existenci homolobby, tak by potom nebylo správné odvozovat z papežových vyjádření ani to, že existuje, ani to, že neexistuje.

JiKu

Mám svých starostí dneska až nad hlavu. Snažil jsem se pochopit, o co vám jde, ale je to evidentně nad moje síly. Takže končím.

KarelFalta

O co mně šlo jsem myslím v diskusi popsal dost jasně - "Napsal jsem ten článek, abych zjistil kolik lidí se přidává na stranu maxmilianrexe, který tvrdí, že papež František tvrdí, že homolobby v KC existuje. A zajímá mě, jaké k tomu mají lidé se stejným názorem jako maxmilianrex důkazy."

Takže, kdo je pro, že papež František říká, že uznává, že v KC existuje homolobby, ať napíše jaké důkazy má na podporu tvrzení, že papež František říká, že v KC homolobby existuje.

KarelFalta

Jo, taky toho mám dost, jdu sekat trávu.

maxmilianrex

Jinak jsem rád, že zde všichni souhlasíme s tím, že papež je zástupce Syna Božího. Vicarius Filli Dei.

maxmilianrex

V tomto horku je velmi špatné sekat trávu sekačkou. Když už, tak kosou a usušit

JiKu

Kosou? V horku? Večer? Suchou? Ste se zbláznil!

I když je krásná básnička, tuším Hrubín. Já tomu říkám báseň o překonávání objektivních potíží hrubým násilím:

Seče sedlák otavu.
Tráva suchá,
selka hluchá,
kosa tupá,
sedlák seče jen to lupá.

KarelFalta

Kdybych sekal kosou, šel bych na to brzo ráno, ale já mulčoval motorovou sekačkou, šlo to v pohodě. Horko už nebylo.

KarelFalta

maxmilianrex, zrovna od Vás bych čekal věrohodný důkaz, že papež František říká světu, že v KC existuje homolobby.

KarelFalta

maxmilianrex, jak jste přišel na to, že já věřím tomu, že papež je zástupce Syna Božího?

maxmilianrex

V době takového sucha se trávík posekaný sekačkou zničí - vyschne - je jedno jestli je při sekání horko.
Kosou je lepší samozřejmě ráno, chce si to přivstat.

maxmilianrex

Tak zní jeho titul. Je to na tiáře. Mohl by si někdo jen tak tento titul přivlastnit ? To by bylo dosti opovážlivé, přece.

maxmilianrex

K homolobby, ten můj odkaz, který máte v článku, četl jste ho ? Jistěže jsem papeže o tom na vlastní uši mluvit neslyšel. Jako jsem na vlastní oči neviděl, že by bxl přítomen na setkání v Riu.
Rozhodně ale už nechci zrovna s vámi mluvit o problémech v jediné svaté apoštolské katolické církvi. To neni nic proti vám, ale pro vás,

KarelFalta


„Mohl by si někdo jen tak tento titul přivlastnit?“ – Ano, mohl.
„To by bylo dosti opovážlivé, přece“. – Ano, bylo.

Odkaz jsem si přečetl celý a pečlivě. Řadím ho do šuplíku nepříliš věrohodných informací. Divím se, že Vy katolík šíříte údajné papežovi komentáře, které jsou pro Katolickou církev velmi nelichotivé a které ani nebyly Vatikánem potvrzeny a jsou zatíženy možným nepřesným překladem ze španělštiny.

maxmilianrex

Pokud vás údiv povede k přemýšlení, jsem rád, že se divíte.

maxmilianrex

Jako že se divíte, že někdo může kritizovat nešvary v Církvi, dokonce i u Vicarius Filli Dei

JiKu

Musím se Karla poněkud zastat. On se (alespoň nominálně) diví, že někdo může kritizovat nešvary v Církvi, o kterých neexistují důkazy, které by byly pro Karla přesvědčivé.
Já se zase divím, proč se vlastně z tohoto důvodu diví. Je mi to divné a nerozumím tomu.

KarelFalta

Pane Krutský, JiKu to pochopil, kdybyste kritizoval na základě věrohodných důkazů, neviděl bych na tom nic špatného.

JiKu

Pane Falto, když se na mě odvoláváte, tak přesně, prosím.
"Kdybyste kritizoval na základě důkazů, které jsou pro mě věrohodné, neviděl bych na tom nic špatného."
Zůstaňme raději v té subjektivní rovině :-)

KarelFalta

OK, snad budete spokojen s tímto - Pane Krutský, kdybyste kritizoval na základě věrohodných důkazů, neviděl bych na tom nic špatného.

KarelFalta

JiKu, pro Vás je následující odkaz věrohodný v tom smyslu, že je dobré z něho usuzovat, že papež František konstatuje, že si je vědom toho, že v KC existuje homolobby? - http://www.christnet.cz/zpravy/25378/frantisek_priznal_korupci_ve_vatikanu.url

maxmilianrex

Nebudu to vám dokazovat, jsem rád, že si papeže vážíte. Na rozdíl od mnohých adventistů, kteří z VFD vyvozují číslo 666 a tvrdí o papeži, že je antikrist.

spitfire

Karle proč si myslíte, že Papež ví kdo je proti němu a kdo s ním?

Karle vy někoho znáte nakoho byste se mohl stoprocentně spolehnout?

JiKu

OK, snad budete spokojen s tímto

Ne.

JiKu

Ale je to lepší. Už se na mě neodvoláváte. Nicméně nevidím důvod, proč s tím být spokojen. Nicméně to zapadá do formátu signálů, kde si hásá kdekdo kdeco.

JiKu

Na rozdíl od mnohých adventistů, kteří z VFD vyvozují číslo 666 a tvrdí o papeži, že je antikrist.

Třeba si Karel Františka váží proto, že se shoduje v názoru s ultraortodoxními, že to není žádný pořádný papež a proto není ani žádný pořádný antikrist :-)

KarelFalta

spitfire, proč si myslíte, že já si myslím, že papež ví kdo je proti němu a kdo s ním? Já se přeci nebavím o tom, co papež ví, nebo neví, ale o tom co říká světu že ví, nebo neví.
A proč hrotíte věrohodnost zpráv? Podle Vás asi není věrohodné nic, že?

KarelFalta

JiKu "Zůstaňme raději v té subjektivní rovině." - Kdybyste takhle slovíčkařil ve všem, tak byste musel v každé větě psát slovní obraty - podle mě; tak jak já tomu věřím; na základě mého dosavadního poznání....

sašolsuma


„Na rozdíl od mnohých adventistů, kteří z VFD vyvozují číslo 666 a tvrdí o papeži, že je antikrist.“
— K tomu, aby člověk zjistil co je Buonasera zač, není třeba numerologie, stačí se zamyslet nad jeho jednáním. Jak píše JiKu, žádný pořádný antikrist to nejspíš není, vždyť nemá ani červené boty. Na druhé straně za který tým kope je, myslím, docela zřejmé.

JiKu

No, zrovna u té věrohodnosti je docela na místě psát "tak, jak já tomu věřím". Věrohodnost je totiž stejně subjektivní pojem jako víra sama.

KarelFalta

OK JiKu, ať je po Vašem. Já se svému chápání věcí nezpronevěřím a Vy budete mít radost.

maxmilianrex

O věrohodnosti. Dám příklad. Od jistého člověka chci odkaz na něco, Ten člověk mi ho pošle v angličtině, třebaže o něm všichni vědí, že anglicky neumí, přesto se ho zeptám, jestli anglicky umí, dlouho se zdráhá a pak napíše že neumí. Zeptám se ho, proč to tedy posílá v angličtině. Napíše, že jiný nenašel. Já udělám klik, klik, klik, klik a odkaz mi naskočí v češtině, jako první možnost, přičemž anglický odkaz je daleko složitější vyhledat. Mě, takové jednání věrohodné nepřijde, někomu třeba ano,

KarelFalta

:-) A považoval jste maxmilianrexi ten anglický odkaz za věrohodný, nebo jste si říkal, že je to divné a že s největší pravděpodobností o oficiální vyjádření nejde?

To, že Vám přijde nevěrohodné to, že onen člověk nenašel na internetu to, co jste našel Vy, na to máte plné právo. Ale hlavně se příběh o nevěrohodném chování adventisty hodí do Vaší hry, že? :-)

spitfire

Karle proč vám na tom záleží?...vy jste nikdy nelobboval? nikdy jste nevyužil možnost upravit "pravidla hry" podle svého cíle? nebylo by spíše divné, kdyby v KC žádná lobby neexistovala?

spitfire

Přečetl jsem si ten odkaz „Papež František mluví o mocné homo-lobby v Církvi“ a musím bohužel konstatovat, že to má MaxRex politicky v hlavě pomotané. Lobbing není korupce.

HelenaH

V této diskusi se ztrácím. Homolobby nelobuje za práva homosexuálů-vysvětlil mi jiku. Takže "mocná homolobby" koná to, že jeden vysoce postavený gay o kterém se vi že je to gay "dohodí" nějaký fajn flek druhému gayovi? A to že jsou to takto orientovaní lidé se ví od třetího gaye nebo od jednoho nebo jedne co povídal že támhleten úředník v církvi je gay? To by mi přišlo dost zvláštní....

maxmilianrex

O věrohodnosti, čím krmí svou duši /snad někteří/ adventisté. Nesmysli se stupňují, ale snad až opravdu legrační je vyprávění o stoupencích Petra Valdoa..

maxmilianrex

Heleno, třeba si to v klidu a míru řeknem brzo.Zjistil jsem, že není dobré o tom psát na stránce člověka, který je ve společnosti lidí, jenž se domnívají, že Církev je šelma a papež antikrist.
Nemohl jsem tušit, že Karel bude na mém blogu, který je přístupný všem, se tak rád pohybovat. Sice je mi to ctí, ale pro něj, z výše uvedených důvodů to dobré není.

HelenaH

těším se. Že si popovídáme a pozpíváme o něčem jiném než homolobby:-)

maxmilianrex

Pozpíváme si o homolobby : Na strážném košši
seděli dva hošši
v růžžovém pižžamu

KarelFalta


Celkem mě už unavuje komunikace s maxmilianrexem, který buď dělá závěry, aniž by měl správné informace, nebo ty informace správné má, ale záměrně je překrucuje. Bůh suď.

Antikrist, jak sám název ukazuje, je ten, kdo je proti Kristu. Čili, každý, kdo je proti Kristu je antikrist. (Viz. např. 2. Janův 1,7)

Tolik v obecné rovině. Nyní k tomu, co ještě učí adventisté o antikristu –

„Na tomto soudu bude zároveň souzen i antikrist – mocnost, která se rovněž hlásí k Bohu.“

Nebo -

„Když došlo na vidění o 2300 večerech a jitrech, Daniel už fyzicky nevydržel pohled na pravdu dějin. Když viděl, jak antikrist, tato politicko-náboženská mocnost, bude..."

Ale to už je jiné téma, které nepatří pod tento článek.

maxmilianrex

Byl to příspěvek o věrohodnosti, řekněte sám, jsou všechny informace v přednášce Alexandara Santraka věrohodné ? Vyvozujete z této přednášky ty samé závěry ? A poslechl jste si ji vůbec ? Jako, je to přednáška pravděpodobně přednesená na Malvazinkách, tak by vás mohla zajímat.

KarelFalta

„Byl to příspěvek o věrohodnosti“ – Hmm, spíš je to převedení tématu – Je patrné ze slov papeže Františka, že v KC existuje homolobby? – na téma – Jak se pozná důvěryhodný zdroj informací.

1) Jestli chcete stavět svoji víru v to, že papež František hlásá světu, že v KC homolobby existuje, na jednom jediném, pro mě nedůvěryhodném, internetovém odkazu, tak je to zatraceně málo.
2) Vámi pověšený odkaz s názvem „Smíchov 25_03_06 - Nedělní zákon.mp3“ jsem neposlouchal.

maxmilianrex

Tak tedy pro ostatní, příklad čím krmí svou duši adventisté byl příklad o věrohodnosti. Na rádiu Smíchov je zaznamenána přednáška adventistického kazatele Alexandara Santraka a nechť každý posoudí sám věrohodnost argumentů tohoto kazatele. Podotýkám, že podobné názory má většina adventistů.

KarelFalta

A to je ještě k tématu článku, nebo je to už: "Helé, podívejte se všichni, jací jsou ti adventisti....."
Styďte se. Ještě bych chápal, kdybyste vyrukoval s tím, že já nepoužívám věrohodné zdroje informací, ale přijít s tím, že tamten adventista..., to je opravdu dětinské.

maxmilianrex

Je to o věrohodnosti, není problém poslechnout si to, a napsat co si o takových argumentech myslíte. Já osobně jsem ale přesvědčen, že byste s touto přednáškou souhlasil, ovšem napsat to by znamenalo odkrýt karty. Pokud byste uznal, že argumenty v této přednášce jsou demagogické, překroucené a některé opravdu hloupé, šel byste proti své společnosti a to v nesvobodných společenstvích nejde.

KarelFalta

Vy si myslíte, že já nehraju s otevřenými kartami, že něco zakrývám, že se za něco stydím….? Jak jste přišel na to, že společenství v CASD je nesvobodné?

maxmilianrex

Dobrý dobrý, protože vás o tom o čem je váš článek přesvědčovat nechci a ani to není dobré a protože dobrotivý Pán zařídil, abych se s ostatníma z této diskuze potkal osobně, tak tady zatím končím. Jenom k poslednímu vašemu příspěvku, neberte si tolik co si o vás kdo myslí. Já si vás z určitých důvodů vážím ať tomu věříte nebo ne. Zatím se mějte.

KarelFalta

„protože vás o tom o čem je váš článek přesvědčovat nechci a ani to není dobré“ - Vy stále překvapujete. Můj článek přece nic netvrdí, takže není s čím souhlasit, ani není o čem přesvědčovat. Já se v článku jen ptám, co si kdo myslí, že říká papež František o homolobby, případně proč si to kdo myslí.

Co pořád máte s tím, že si moc beru k srdci, co si o mně kdo myslí? Vy mě a církev, jíž jsem členem, nařknete z několika věcí, které nejste schopen dokázat a pak mi řeknete, abych si to nebral. Vy jste fakt dobrej :-)

spitfire

Karle měl byste také uvažovat o možnosti, že sám papež František je součástí homolobby. Je-li totiž současný papež přesvědčen, že se někdo rodí jako homosexuál, pak jisto jistě k homolobby náleží. K homolobby tak patří křestané (i ateisté), kteří věří, že homosexuálem se někdo rodí. Takže otázkou dne je, zda k té homolobby nepatříte také.

KarelFalta

Proč bych o tom měl uvažovat, když to o čem uvažuju je, jak kdo vnímá slova papeže Františka o homolobby.

Pod tímto článkem se zapojilo do diskuse 6 lidí a já. Existuje dohad, jestli je v KC homolobby, nebo ne. Já říkám, že papež František tím, co o homolobby řekl, řekl, že si není vědom toho, že by v KC homolobby existovala. (Myslím, že něco takového si myslí i Helena.) Maxmilianrex říká, že papež potvrzuje, že homolobby v KC existuje. JiKu říká, že papež říká: „Nebudu se s vámi o tom bavit přes média.“ Co říkáte Vy spitfire?


Já a homolobby? Úsměvné. Homosexuál nejsem.

spitfire

Nechápu jakou agendou se v liberální společnosti taková homolobby řídí. Nevím z jakého poznatku vycházíte, že když někdo není homosexuál, tak nemůže být v tzv homolobby. MaxRex tvrdí, že homolobby existuje, to je hezké, ale ví taky, co tato existující homolobby prosadila?

Mezi těmi kdo vás volil je vždy nějaká menšina a nějaká většina. Úkolem papeže je rozeznat tu většinu a tu podporovat.

Podle mě papež tzv semiblafuje, když tvrdí, že v KC je mocná homolobby. Jeho následné vyjádření se dá přeložit jako "check".
Když hovoří, že nenalezl žádnou složku, je to jako když se kouká na to co přinesl "turn". Předpokládám, že jako Papež, sedí František u stolu mimo pozici.


KarelFalta

Netvrdím, a netvrdil jsem, že člověk, který není homosexuál, nemůže lobovat pro homosexuály.

Úkolem papeže je podporovat většinu, která ho volila? To je odvážné tvrzení.

Nerozumím výroku o semiblafování a nevím co je to „check“ a „turn“.

spitfire

Zajděte do knihovny a půjčete si knihu v jejímž názvu je Texas Hold'em (no limit). Poker, to je taková praktická náhražka v politické filosofii, když se bojíte přiznat k vlivu autorů jako jsou Machiavelli či Ayn Rand.

Zobrazit 92 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio