Ekumenický týden modliteb za jednotu křesťanů - Vrchlabí

23. 1. 2014 21:54
Rubrika: Nezařazené

 

Téma - Je Kristus rozdělen?

 

Pondělí - u katolíků (káže ČSCH - br. far. Ladislav Hraba)

Husitský farář v kázání mluvil o tom, že se ve vyznání víry mluví o společenství svatých, svatí jsou prý podle Bible všichni žijící věřící (ze všech křesťanských denominací) a že společenství svatých jsme vlastně my, co jsme se tu sešli. (Což posléze dozvukoval i katolický farář, když v průběhu večera konstatoval, že jsme (my křesťané z různých křesťanských denominací) národem vyvoleným, královským kněžstvem.

Katolický kněz také citoval z již připraveného programu a řekl, že my, jednotlivý věřící z různých křesťanských denominací, máme tolik společného, že vlastně Kristus rozdělen není.

 

Úterý - u adventistů (ČCE - káže br. far. Petr Chlápek)

Evangelický farář v kázání říkal, že tak, jako za doby prvních křesťanských sborů (církví), se od sebe sbory (církve) lišili v míře poznání a v rozdílnosti církevní praxe, tak se i dnes jednotlivé denominace liší v míře poznání a rozdílnosti církevní praxe.

 

Středa - u husitů (káže kněz Zbigniew Źurawski)

Katolický farář v kázání zmínil Jonáše spícího v podpalubí. Řekl, že jsme všichni (křesťanské církve) na jedné lodi a že bychom měli vyjít z podpalubí a skočit do Boží náruče.

 

Čtvrtek - u evangelíků (káže CASD - br. kaz. Mikuláš Stehlík)

Adventistický kazatel mluvil v kázání o tom, že my, jednotlivý křesťané z různých křesťanských denominací, jsme údy Kristova těla. Řekl, že až se Kristus vrátí, tak před ním nebudeme stát jako církve, ale jako jednotlivci. 

Zobrazeno 1208×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Kdybych tak rozmýšlel, strávil bych tu věčnost a to by byla škoda.

iddqd


"strávil bych tu věčnost a to by byla škoda."
— Souhlasím. Méně je někdy více.

Zobrazit 78 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio