Prázdninové divadlo

28. 8. 2014 17:57
Rubrika: Nezařazené

 

Moje manželka už třetím rokem režíruje dětské divadlo.

Zhruba měsíc a půl na to měla, aby s dětmi nastudovala Pošťáckou pohádku od Karla Čapka.

Nejdřív opisovala texty z pohádky zfilmované - https://www.youtube.com/watch?v=lltzlQfX-cU - a potom text upravila do našich podmínek. Například skřítků bylo místo tří pět a já, jako kulisák, jsem musel místo motorky vyrábět auto.

Při třech zkouškách týdně a s tím handicapem, že dětský soubor se málokdy sešel najednou, protože tamten jel s rodiči na dovolenou a pak zase jel na dovolenou jiný, tamti jeli na tábor.... a občas pršelo, takže se konala zkouška jen tak u nás v obýváku, no prostě klobouk dolů, že to s nimi zvládla tak, že se to dalo hrát.  

Foto z jedné zkoušky -

Jelikož se divadlo odehrálo mezi šňůrami na prádlo, čili pod širým nebem, modlili jsme se, aby vyšlo počasí. Nejen déšť by byl naším nepřítelem, ale i silný vítr. A o vítr ve Studenci (aspoň v tom našem koutě) nebývá nouze. 

Nakonec ale všechno dobře dopadlo. Počasí se vydařilo, děti to dobře odehrály a bylo fajn i to, že se všichni po představení nerozešli, ale že se posedělo a popovídalo. Totiž, s tím posezením to je tak.

Při minulém představení bylo vstupné dobrovolné a za utržené peníze jsme nakoupili pití, zmrzlinu, dort, maso na grilování, brambůrky...  Zhruba po týdnu se děti sešly u nás ve stodole a my jim vystrojili jakousi párty. Letos bylo jasné, že se děti nesejdou, tak jsme si s manželkou řekli, že na pozvánky do vstupného napíšeme: "Můžete třeba připravit něco dobrého na zub :-)"

No a lidi nosili a nosili, takže se toho sešlo dost, protože se nás sešlo bajlaj vočko 130 lidiček.

Foto ze střechy domu -

Rodiče jednoho z herců se znají s pánem, který točí reportáže pro Českou televizi Déčko a on přijel a natočil nám to na kameru, takže máme CD pro vzpomínku. A taky pán natočil i rozhovor s režisérkou a hlavním představitelem do Zpráviček. (Viz. - http://www.ceskatelevize.cz/ct24/vase-zpravy/284390-deti-nastudovaly-postackou-pohadku/ )

Chtěl bych tímto informovat (ruku na srdce, taky se pochlubit :-)), poděkovat Pánu Bohu, dětem, rodičům, divákům a chtěl bych pochválit svojí manželku Jarušku.

A ještě pár fotek z divadla. Scéna při zkoušce -  

Na poslední chvíli jsme sehnali starý stůl, který se více hodil - 

Očekávání zahájení představení v zákulisí - 

A už se hraje - 

A závěrečná děkovačka - 

 

Zobrazeno 981×

Komentáře

Vojtěch Hýbl (VVRH)

Výborný nápad pro inspiraci. Díky. Taky jsme o prázdninách hráli divadlo, ale s tímto se to nedá srovnat.

HelenaH

Bylo to nádherné....obdivuju nejen Jarušku, ale i Tebe Kájo....Díky

KarelFalta

Děkujeme :-)

organo

No to je úžasnýýýý! Hluboká poklona - opravdu!

KarelFalta

Jé, díky moc :-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio