Je to HOAX, nebo ne?

31. 10. 2015 23:02
Rubrika: Nezařazené

     Nositel Nobelovy ceny, profesor Dr.Alexis Carrel, nazývá modlitbu nejsilnější formou energie. Podle jeho názoru je to stejně velká síla jako gravitace.

     Známý americký vědec a výzkumník Dr.N.J. Stowell při jednom neuvěřitelném objevu změřil sílu modlitby. Říká: „Byl jsem cynický ateista, přesvědčený, že Bůh není nic jiného než výplod lidského mozku. Nemohl jsem věřit v nějakou živou božskou bytost, která by nás všechny milovala a měl nad námi moc.“

 

     Jednoho dne pracoval ve velké patologické laboratoři na klinice. Jejich úkolem bylo změřit vlnovou délku a sílu záření lidského mozku. Zjistit, co se tam děje ve stádiu, když končí život a přichází smrt.

     „Vybrali jsme ženu, která umírala na rakovinu mozku. Věděla to i ona. Duševně a psychicky byla překvapivě v pořádku, i když její fyzický stav byl velmi špatný. Byla věřící. Krátce před jejím úmrtím jsme u ní na pokoji instalovali vysoce citlivý přístroj, který nám měl ukázat činnost v mozku v průběhu posledních minut života.

     Na postel jsme umístili též malý mikrofon, abychom mohli slyšet její slova, pokud ještě vůbec bude projevovat známky života. Byli jsme ve vedlejší místnosti. Pět střízlivých vědců. Plni očekávání a vnitřního napětí jsme stáli před svými přístroji. Ručička byla na nule a mohla se vychýlit do 500 pozitivní hodnoty doprava a 500 negativní hodnoty doleva.“

     Nějaký čas před popisovanou událostí bylo provedeno s tímto přístrojem měření vysílání jedné radiostanice, jejíž program šel do éteru silou 50kW. Šlo o zprávu, která musela oběhnout okolo celé zeměkoule. Měřením tehdy zjistili 9° plusovým směrem stupnice.

     Všechno nasvědčovalo tomu, že nastaly poslední chvíle pacientky. Najednou zaslechli, jak se začala modlit a velebit Boha. prosila Ho, aby odpustil všem lidem, kteří jí v životě ublížili. Děkovala Mu za sílu, která ji provázela životem, a také za jistotu, že bude patřit Kristu. Vyjadřovala všechnu svou lásku k Ježíši, lásku, která se nezmenšila ani jejím utrpením. V okamžiku, když mluvila o odpuštění svých hříchů, podle Vykupitele Ježíše Krista, z ní sálalo nesmírné štěstí.

     Otřeseni jsme stáli před svým přístrojem a téměř jsme zapomněli na to, co jsme vlastně chtěli prozkoumat. Hleděli jsme na sebe aniž bychom se styděli za slzy. To, co jsem slyšel, na mně tak zapůsobilo, že jsem plakal jako dítě. Naráz – umírající se ještě modlila – jsme slyšeli nějaké klepání.

     Když jsme se podívali na přístroj, viděli jsme, že ručička ukazovala 500 stupňů poztivně a neustále narážela na nejvyšší hranici měření. Objevili a změřili jsme neuvěřitelnou skutečnost. Mozek umírající ženy obracející se  k Bohu vyvinul 55 krát větší sílu, než jsme naměřili v průběhu vysílání té světové radiostanice.“

     Později se domluvili, že udělají trochu jiný pokus. Po přípravě přístroje přemluvili sestřičku, aby nějakým způsobem vyprovokovala jednoho pacienta. Ten reagoval hrubými slovy a nadávkami též na Boha.

     A opět o začalo v přístroji klepat. Zhrozili se, když zjistili, že ručička se nachází též na 500°, ale negativních.

     „V té chvíli se zhroutil můj ateistický názor na svět. Stál jsem před tváří Vševědoucího. Moje nevíra se mi stala úplně směšnou. Když jsem chtěl být vůči sobě poctivý, nemohl jsem před pravdou zavírat oči. Naučil jsem se věřit v Ježíše Krista jako ve svého Spasitele, Vykupitele.“

Při zkoumání délky mozkových vln Dr. Stowell zjistil obrovské rozdíly. Ty jsou stejně tak individuální, jako otisky prstů.

     Kdesi se zaznamenává dobro, které činíme i zlo, které pácháme.

 

                                                                    přeloženo z M Rosa/máj 1997, str. 39

Zobrazeno 2015×

Komentáře

JiKu

Doufám, že to je hoax. :-)
Samozřejmě, to "doufání" je jen vtip.

Pro mě je překvapivá (a zcela nedůvěryhodná) zejména ta popisovaná vědecká reakce na údajný výsledek experimentu. Kdyby se to stalo mě, byl by to dost silný důvod, abych se stal z teisty ateistou (materialistou). Důkaz toho, že i duch je hmotné povahy.

spitfire

Důkaz toho, že i duch je hmotné povahy.

-To je přesně ten moment, kdy má deismus tak nebezpečně blízko k ateismu. (nebezpečně=zaměnitelný)

vobis

Lidská duše váží 21 gramů. Objem Boha je (4/3)*(π*pow(∞,3)).

Libor Bláha

Čistě technicky vzato je nepravděpodobný popis chování toho přístroje: „Naráz – umírající se ještě modlila – jsme slyšeli nějaké klepání.

Když jsme se podívali na přístroj, viděli jsme, že ručička ukazovala 500 stupňů poztivně a neustále narážela na nejvyšší hranici měření.“

V prácí pravidelně měříme analogovými přístroji a nedovedu si představit, co by tam muselo být za ručičku, aby se neohla, nezlomila a zároveň aby klepala tak hlasitě. A taky, pokud se modlila bez přestávky, by mne zajímalo proč se ručička vracela tam a zpět - klepala. Přece pokud měřím napětí třeba 420V a na měřáku dám rozsah 400V, tak ručička půjde „až za roh“, ale klepat se nebude, bude trvale na stejném místě.

Libor Bláha

No a pokud by kolísala, tak by přece neukazovala pořád hodnotu 500, ale kolísala by mezi nějakou minimální hodnotou a dorazem.

vobis

Libor477: Skutečnost, že se ručička přístroje klepala na dorazu přístroje, lze vysvětlit tím, že doraz přístroje musí pružný, aby při prudké výchylce ručičky a nárazu na doraz nedošlo k poškození systému. Pokud byl doraz na hodnotě 500 a měřená veličina se v čase vhodnou rychlostí měnila v rozsahu třeba 510 až 550, pak se rovněž měnila síla, kterou ručička působila na doraz a ten pružil proti ní. No a protože ručička má určitou hmotnost, tedy i setrvačnost, tak se může stát, že při změně z 550 na 510 netlumený pružný doraz krátce "odpinkne" ručičku na 495, než na něj ručička znovu narazí (a to se stane zpravidla několikrát).

KarelFalta

Díky za reakce. Jaké máte zkušenosti s časopisem M Rosa?

Ten článek jsem našel i tady - http://www.fatym.com/view.php?nazevclanku=sila-modlitby-neuveritelna-skutecnost&cisloclanku=2015090139

vobis

Nevím, časopis M Rosa nenznám.
Znám pana Tomka, který všelijaká nepotvrzená či falešná zjevení a různé podobné blbosti bere dost vážně a pravidelně o nich informuje na stránkách fatym.com, které vlastní presbyter se svátostí sboru KHS, P. Pavel Zahradníčkek.
Pana Tomka si vážím pro mnohé jeho ctnosti, ovšem současně je důkazem toho, že zachovat si zdravý úsudek uvnitř KHS je prakticky vyloučeno, q.e.d.

JiKu

zachovat si zdravý úsudek uvnitř KHS je prakticky vyloučeno, q.e.d.

To je sice možná pravda, ale q.e.d. není dobrý přístup. Alespoň mně se nelíbí.

Libor Bláha

Vorbis: no nevím ručičky bývají velmi tenké a skleněné, aspoň u analogových měřáků elektrických veličin. A u zmíněných přístrojů, i když hrubě podcením rozsah, se ručička víceméně nikdy neodpinkla, jen šla vždycky za roh. Ale jsme asi OT, to byl jen takový postřeh. :)

vobis

Tak si zkuste nastavit generátor na 2V 10-20Hz obdélník + 5,5V SS offset a připojit to na analogový multimetr nastavený na 5V DC.

Libor Bláha

Ok, zkusím.

spitfire

Nositel Nobelovy ceny, profesor Dr.Alexis Carrel, nazývá modlitbu nejsilnější formou energie. Podle jeho názoru je to stejně velká síla jako gravitace.
...
V roce 1912 obdržel Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu za práce týkající se sešívání cév a transplantace.

-Osoba toho profesora je v tomto vyprávění zneužita.
Uvádí se jen, že je nositel Nobelovy ceny, ale už ne za co.

spitfire

Známý americký vědec a výzkumník Dr.N.J. Stowell
...
-Podle mě dostupných údajů se o něm tvrdí: pracoval na poli atomové energie

-To vysvětluje, že v oboru neurovědy jej vůbec neznám a jeho jméno bylo pro mě skutečně překvapením. Nevím jak významným vědcem na poli atomové energie byl, ale v neurovědách nic významného nikdy nepředstavoval a to ani tím svým tzv. pokusem.

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio